ارزان ترین و راحت ترین روش دم آوری قهوه در 2 دقیقه!

چکیده : در این مطلب شما را با بهترین و راحت ترین روش‌های دم‌آوری قهوه از جمله قهوه‌ی ترک و فرانسه آشنا خواهیم کرد و آموزش‌های لازم را ارائه خواهیم داد.
چکیده : در این مطلب شما را با بهترین و راحت ترین روش‌های دم‌آوری قهوه از جمله قهوه‌ی ترک و فرانسه آشنا خواهیم کرد و آموزش‌های لازم را ارائه خواهیم داد.
کد خبر: ۱۴۳۲۵۵۴

ارزان ترین روش های دم آوری قهوه

قهوه بعد از آب و چای سومین نوشیدنی پرمصرف دنیا است. در سال ۲۰۲۱ میزان فروش قهوه در جهان به عدد ۱۲۰ میلیارد دلار رسید و این آمار به صورت روزانه در حال افزایش است. برای آماده کردن نوشیدنی قهوه راه‌های بسیاری وجود دارد. در این مقاله قصد داریم به طرز تهیه قهوه ترک و فرانسه که از ارزان‌ترین روش‌های دم آوری قهوه محسوب می‌شوند بپردازیم؛ اگر شما نیز به این نوشیدنی محبوب علاقمند هستید، ادامه‌ی مطلب را از دست ندهید.

مقدمه‌ای بر انواع و روش‌های دم آوری قهوه

پس از آنکه برای اولین بار در قرن ۱۱ میلادی قهوه در اتیوپی کشف شد، طولی نکشید که بازار فروش قهوه رونق شدیدی گرفت و سبب گردید تا علاقه‌مندان به صنعت قهوه به بررسی و تحقیق بر روی انواع نژادها و روش‌های دم آوری آن پرداختند. امروزه در جهان مصرف غالب قهوه مربوط به دو نژاد عربیکا و روبوستا است. معمولا برای دستیابی به طعم مطلوب‌تر، این دو نژاد را با درصدهای متفاوتی با یکدیگر ترکیب می‌کنند. درصد سی به هفتاد به معنی ۳۰% روبوستا و ۷۰% عربیکا از رایج‌ترین ترکیبات قهوه به شمار می‌رود.  همچنین با تغییر در نوع دم آوری قهوه و ترکیب آن با موادی مانند شیر یا شکلات می‌توان به انواع نوشیدنی بر پایه قهوه از جمله اسپرسو، آمریکانو، ترک، فرانسه و... دست پیدا کرد.

جدا از موارد بالا، پیشرفت تکنولوژی نیز تاثیرات زیادی بر دنیای قهوه گذاشته است. برای مثال امروزه انواع و اقسام قهوه‌سازها از جمله قهوه ساز دلونگی در بازار موجود هستند و بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند برای این که بتوانند نوشیدنی‌های خوش‌طعم‌تری را دم‌آوری کنند، نسبت به خرید قهوه ساز اقدام کنند.

طرز تهیه قهوه ترک

قهوه در حوالی قرن شانزدهم بود که برای اولین بار قهوه توسط تاجران به استانبول رسید. ترکان عثمانی با کوبیدن و آسیاب کردن، دانه‌های قهوه را به ریزترین حالت ممکن درمی‌آوردند و آن را مصرف می‌کردند. از آن زمان بود که فروش قهوه بازاری عظیم را در ترکیه به خود اختصاص داد.

 برای تهیه قهوه ترک لازم است ابتدا پودر قهوه ترک را از قهوه فروشی تهیه کنید و یا اگر دستگاه گرایندر یا همان آسیاب قهوه را دارید، می‌توانید شخصا دانه‌های قهوه را آسیاب کنید. برای تهیه قهوه ترک باید دانه‌های قهوه را به ریزترین حالت خود تبدیل کنیم؛ به همین منظور درجه آسیاب را در ریزترین حالت ممکن قرار دهید. یادتان باشد که قهوه ترک یک روش آماده سازی قهوه است و می‌توان برای آن از دانه‌های عربیکا و یا روبوستا با هر نسبتی که می‌خواهید استفاده کنید.

برای شروع دم آوری، به ازای هر قاشق مرباخوری پودر قهوه ترک، یک فنجان آب سرد در نظر می‌گیریم و آن‌ها را با هم در جذوه قاطی می‌کنیم؛ تا حدی که آب، قهوه را در خود حل کند. در این مرحله می‌توانید کمی شکر نیز برای شیرین کردن محلول به جذوه اضافه کنید. جذوه یک ظرف عموما مسی است که دم‌آوری قهوه ترک در آن صورت می‌پذیرد و در اندازه‌‌های کوچک یک تا ده نفره ساخته می‌شود. در صورت در دسترس نبودن جذوه می‌توان از شیرجوش و یا ظرفی کوچک نیز استفاده کرد.

در مرحله بعد جذوه را روی اجاق می‌گذاریم و شعله را در حد امکان کم می‌کنیم. پس از چند دقیقه هنگامی که یک حالت کرم مانند روی قهوه تشکیل شد و قهوه در لبه ظرف به آرامی شروع به قل زدن کرد، قهوه ترک شما آماده شده و می‌توانید آن‌ را از جذوه به فنجان انتقال داده و بنوشید. نکته مهم آن است که به هیچ عنوان اجازه جوشیدن قهوه را ندهید. قهوه ترک جوشیده شده، یک قهوه سوخته است.

توجه کنید که در کنار قهوه ترک معمولا یک لیوان آب سرد نیز صرف می‌شود؛ چرا که قهوه ترک غلظت بالایی دارد و پودر قهوه با نشستن روی پرزهای زبان، باعث می‌شود که طعم خوش قهوه احساس نشود.

قهوه‌ساز مناسب؛ راهی برای جلوگیری از سوختگی قهوه ترک

قهوه ترک از ارزان‌ترین روش‌های دم‌آوری قهوه به شمار می‌رود که توسط یک جذوه و مقداری پودر قهوه ترک قابل تهیه است. البته برخی از افراد ممکن است به دلیل کمبود مهارت در کنترل دما و زمان، باعث شوند تا طعم قهوه به حالت مطلوب نرسد و طعم جوشیدگی و سوختگی به خود بگیرد. اگر تا به حال این مشکل برخورد کرده‌اید، بدانید که شما تنها نیستید زیرا تهیه قهوه ترک به دقت و مهارت نسبتا بالایی نیاز دارد.

طرز تهیه قهوه ترک

برای جلوگیری از سوختن قهوه و ایجاد مزه نامطبوع می‌توانید نسبت به خرید قهوه ساز اقدام کنید. در میان تمام قهوه سازها، قهوه ساز دلونگی با دقت بالا و امکانات خوبی که در اختیار شما قرار می‌دهد قادر است قهوه ترک را با کیفیتی بی‌نظیر برای شما تهیه کند.

طرز تهیه قهوه فرانسه

قهوه فرانسه نیز یکی از راحت‌ترین روش‌های دم‌آوری قهوه محسوب می‌شود. برای تهیه قهوه فرانسه می‌توانید از دستگاه‌های برقی مانند قهوه ساز دلونگی استفاده کرده و یا به سراغ خرید قهوه ساز فرنچ پرس بروید. فرنچ پرس یک وسیله‌ی ساده و دستی می‌باشد که برای تهیه‌ی این نوع قهوه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای تهیه قهوه فرانسه یا همان قهوه فرنچ پرس، لازم است برخلاف قهوه ترک در ابتدا آب را تا دمای ۸۵ تا ۹۵ درجه سانتی‌گراد که دمایی نزدیک به دمای جوش آب است گرم کنید. مقداری از این آب را داخل فرنچ پرس بریزید و آن را بچرخانید تا بدنه فرنچ پرس گرم شود. سپس می‌توانید آب را خارج کنید.

بعد از گرم کردن فرنچ پرس نوبت به ریختن قهوه فرانسه می‌رسد. پودر قهوه فرانسه نیز طبق میل شما می‌تواند نسبتی از قهوه عربیکا و روبوستا باشد. به ازای هر صد میلی لیتر آب جوش به یک قاشق غذاخوری پودر قهوه نیاز است. حال مقداری آب جوش اضافه کنید تا جایی که آب با قهوه سر به سر شود. به مدت یک دقیقه صبر کرده و سپس بقیه آب جوش را به فرنچ پرس اضافه کنید؛ اجازه دهید که قهوه‌تان به مدت پنج دقیقه دم بکشد. سپس اهرم فرنچ پرس را به سمت پایین هل دهید تا ذرات قهوه توسط فیلتر فرنچ پرس به پایین هدایت شوند. اکنون شما یک قهوه فرانسه آماده و خوش طعم دارید.

طرز تهیه قهوه فرانسه و ترک

قهوه ساز بهتر، طعم بهتر

همانطور که قبلتر اشاره کردیم علاوه بر فرنچ پرس می‌توانید با خرید قهوه ساز در محیط‌هایی مانند کافی‌شاپ‌ها و یا حتی در خانه،‌ قهوه‌ی فرانسه دم‌آوری کنید. مزیتی که قهوه ساز در اختیار شما خواهد گذاشت، سرعت بیشتر و طعم بهتر است. در میان تمام دستگاه‌های قهوه ساز، می‌توان با اطمینان گفت که دستگاه‌های قهوه ساز دلونگی از کیفیت بسیار بالاتری برخوردارند. درواقع شرکت دلونگی با سابقه‌ی بیش از صد و بیست سال تولید دستگاه‌های قهوه ساز، تجربه‌ای ارزنده داشته و توانسته تجربه لذت بخشی برای مصرف کنندگانش بوجود بیاورد. اگر قصد دارید تا طعم بهتری را تجربه کنید، قهوه ساز دلونگی در کنار شما است.

سخن پایانی

در این مقاله به دو نمونه از روش‌های دم‌آوری ارزان و محبوب قهوه یعنی قهوه ترک و فرانسه پرداختیم و سعی کردیم تا شما را با استفاده از قهوه ساز برای دم آوری این نوشیدنی‌ها نیز آشنا کنیم. امیدواریم مطالب گفته شده مفید واقع شده باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها